Volg hier de MTB Shorttrack-wedstrijden in Nové Město 2020

Volg hier de MTB Shorttrack-wedstrijden in Nové Město 2020
dinsdag 29 september 2020 om 16:45

Nové Město na Moravě is deze week het decor van de enige twee Wereldbekers mountainbike dit seizoen. Vandaag wordt in het Tsjechische skigebied begonnen met de shorttrackraces. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Ook op de mountainbike-kalender had het coronavirus ingrijpende gevolgen. In de lente ging door de ene na de andere wereldbekerwedstrijd een streep, waarna de UCI in mei een nieuwe kalender opstelde. Ook daar vielen echter steeds meer wedstrijden van weg. In de Wereldbeker bleef enkel Nové Město na Moravě, waar twee manches stonden gepland, overeind. Daar wordt in deze week vier keer in amper zes dagen tijd geracet.

Mathieu van der Poel is niet van de partij in het Tsjechische skigebied en rijdt deze week op de weg de BinckBank Tour. Andere toppers als achtvoudig wereldkampioen Nino Schurter, Henrique Avancini en Gerhard Kerschbaumer zijn er wel bij, net als de Nederlandse kampioen Milan Vader en de Belgen Kevin Panhuyzen, Pierre De Froidmont, Nick Vanpol, Erno McCrae, Wout Alleman en Rob Vanden Haesevelde.

Bij de vrouwen zijn de ogen gericht op wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot, Kate Courtney en Jolanda Neff. Namens Nederland gaan Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt van start. Githa Michiels is de enige Belgische op het startvel. Om 17.00 uur beginnen de vrouwen aan de shorttrackrace, om 17.45 uur volgen de mannen. De wedstrijden zijn te volgen via RedBull TV en Ziggo Sport.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Livestream (RedBull TV)
Live timing and results

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.