Volg hier de Münsterland Giro 2019

donderdag 3 oktober 2019 om 11:40
Volg hier de Münsterland Giro 2019

De laatste maand van het wegseizoen is begonnen dus staat de Sparkassen Münsterland Giro op het programma. Deze Duitse 1.HC-wedstrijd zoekt vandaag naar een opvolger voor Max Walscheid. Onder meer Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel staan aan de start. Wie gaat met de overwinning aan de haal in Münster? Volg het hier op WielerFlits.

De Sparkassen Münsterland Giro is dit jaar 193,3 kilometer lang. Ondanks dat het de laatste jaren een sprinterskoers is, is het alles behalve vlak. De organisatie zoekt in de omgeving van het Münsterland meerdere beklimmingen op. Dit jaar zijn dat er in totaal zeven, al liggen die wel in het middenstuk van de wedstrijd.

Na 180 kilometer koers rijden de renners het plaatselijke circuit van 4,4 kilometer in Münster op. Het is een technische omloop met een lange, rechte slotkilometer. Wel buigt de weg ter hoogte van de finish op de Schloßplatz licht naar rechts af.

De start is om 11.55 uur in Emsdetten, waarna tussen 16.05 en 16.40 uur gefinisht wordt in Münster. Vanaf 14.30 uur zendt de Duitse regionale omroep WDR de koers live uit op tv. Mogelijk hebben Nederlandse of Belgische kijkers deze zender in het tv-pakket. Op Sportschau.de is een livestream te vinden.

Links
Voorbeschouwing: Münsterland Giro (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.