Volg hier de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour 2019

woensdag 12 juni 2019 om 10:45
Volg hier de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour 2019

Een nieuwe plek op de kalender, maar een openingsetappe die desondanks vertrouwd aanvoelt. De Baloise Belgium Tour begint vandaag met een vlakke rit naar Knokke-Heist. De finish ligt traditiegetrouw op ‘De Wandelaar’. Wie de eerste leiderstrui aan mag trekken? Bespreek het met je koersvrienden op WielerFlits!

Het startschot wordt gegeven op het grootste marktplein van België, dat in het verleden nog diende als start van de Ronde van Vlaanderen. Vanuit Sint-Niklaas zet het peloton dan vaart richting de kust. Finishplaats Knokke-Heist geldt als een vaste waarde in de Ronde van België. De etappe is volledig vlak en kent behalve twee kasseistroken na 120 kilometer – eerst de Brieversweg (2 km) en daarna de Kerkstraat (500 m) – weinig hindernissen. De renners passeren drie keer de finish aan de boulevard op de Zeedijk, waarvan de derde passage ook de echte aankomst is.

Deze lokale ronde rond Knokke-Heist is bijna twintig kilometer lang. Op vijftien kilometer van de eindstreep ligt de Gouden Kilometer. Hier zijn in een kilometer drie keer drie, twee en één seconden bonificatie te winnen. Aangezien de Baloise Belgium Tour regelmatig een secondenspel is, kan dit van invloed zijn op het klassement.

Gestart wordt om 11.00 uur in Sint-Niklaas. De finish in Knokke-Heist wordt tussen 15.20 uur en 15.45 uur bereikt volgens het rondeboek.

Links
Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.