Volg hier de openingsetappe van de BinckBank Tour 2020

Volg hier de openingsetappe van de BinckBank Tour 2020
dinsdag 29 september 2020 om 13:15

In Blankenberge gaat vandaag de BinckBank Tour van start. Gezocht wordt naar een opvolger voor Laurens De Plus, die vorig jaar op de slotdag Tim Wellens uit de groene leiderstrui reed. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

De BinckBank Tour vangt aan bij de aquatische dierentuin Sea Life in de West-Vlaamse kustplaats Blankenberge. Vandaar kronkelt de route zuidwaarts naar de lokale ronde door en rond Ardooie. Deze plaats kennen we van de jaarlijkse Kermiscross en het Kampioenschap van Vlaanderen, dat vorig jaar werd gewonnen door Deceuninck-stagiair Jannik Steimle. Maar ook wordt hier al voor de dertiende keer de aankomstlijn getrokken in deze meerdaagse.

Na 85,3 kilometer doorkruisen de renners voor de eerste keer de streep, waarna nog drie ronden van 15,6 kilometer moeten worden afgelegd. Na 113,3 kilometer ligt de Gouden Kilometer waarin in drie bonificatiesprints bonificaties zijn te verdienen: drie, twee en een seconden voor de eerste drie renners. De laatste vijf kilometer is vrij rechttoe rechtaan waarna uiteindelijk wordt gefinisht in de Stationsstraat van Ardooie.

Het startsein wordt gegeven om 13.30 uur. De finish wordt verwacht tussen 16.43 en 17.02 uur. De koers is vanaf 14.30 uur rechtstreeks te volgen via Eurosport, Sporza, Ziggo Sport en GCN.

Links
Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours etappe 1

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.