Volg hier de openingsetappe van de BinckBank Tour 2019

maandag 12 augustus 2019 om 12:15
Volg hier de openingsetappe van de BinckBank Tour 2019

Na twee starts in Nederland begint de derde editie van de BinckBank Tour op Belgisch grondgebied. Met een grensoverschrijdende etappe maakt de Belgisch-Nederlandse rittenkoers direct optimaal gebruik van zijn concept. Het startschot wordt gegeven in Beveren, een gemeente in het Waasland, niet ver van de Nederlandse grens. Finishen, en waarschijnlijk sprinten, doen we in het Nederlandse Hulst. Volg en bespreek de eerste etappe van de ronde van de Lage Landen hier op WielerFlits!

Op sportief gebied ontleent de startstad zijn faam aan de lokale voetbaltrots SK Beveren, waar keeper Jean-Marie Pfaff en trainer Johan Boskamp in het verleden furore maakten. Het is bij deze club dat Greg Van Avermaet in zijn jeugdjaren als keeper droomde van een voetbalcarrière, voordat hij op 18-jarige leeftijd de overstap naar de fiets maakte.

Vijf jaar na de aankomst in Terneuzen keert de wedstrijd terug in Zeeuws-Vlaanderen. Na 64 kilometer passeert het peloton de Nederlandse landsgrens voor een ronde ten oosten van de aankomstplaats langs onder meer het Verdronken Land van Saeftinghe. Onderweg passeert men tevens Nieuw-Namen, het grensdorp van oud-wereldkampioen Theo Middelkamp. Op de route liggen vier kasseistroken, van maximaal een kilometer lang.

Aankomstplaats Hulst – dat zich graag de meest Vlaamse stad van Nederland noemt – is onder wielerliefhebbers bekend van de sfeervolle Vestingcross die in februari op de kalender staat. De stad van Reinaert de vos maakt zijn debuut in de BinckBank Tour. De aankomst is op de rondweg, vlak voor de meubelboulevard van Morres Wonen (dat in het verleden nog de Belgische wielerbond ondersteunde). Spurters als Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Arnaud Démare zullen hier om de zege strijden.

Om 12.30 uur vertrekt het peloton vanuit Beveren voor de etappe over 167,5 kilometer. Tussen 16.22 en 16.48 uur staat de finish gepland in Hulst. De NOS zendt de koers vanaf 15.00 uur uit op NPO 1 en op haar website. Sporza volgt hetzelfde recept en ook Eurosport is er vanaf half de middag live bij.

Links
Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.