Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Hongarije 2021

woensdag 12 mei 2021 om 13:40
Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Hongarije 2021

Hoewel Italië momenteel het epicentrum is van de wielerwereld, betekent het niet dat er elders niet wordt gekoerst. In Hongarije begint vandaag de Ronde van Hongarije. Over een afstand van 173 voornamelijk vlakke kilometers rijden de renners vandaag van Siófok naar Kaposvár. Volg en bespreek de koers op WielerFlits!

Siófok is een stadje aan het Balatonmeer, het grootste meer van Midden-Europa. De renners rijden eerst een stuk langs de oevers, om daarna het binnenland in te trekken. Het gaat direct een eerste keer richting de finishplaats, om na de eerste en enige beklimming van de dag weer koers te zetten richting het meer.

Als het peloton door het plaatsje Balatonboglár rijdt is er nog maar een opgave: in zuidelijke richting naar Kaposvár rijden. Daar passeren de renners na 156 kilometer al eens een keer de eindstreep, maar gefinisht wordt er pas na een afsluitende omloop.

Het startschot in Siófok klinkt om 13.45 uur. Tussen 17.34 en 17.56 uur wordt de meute aan de finish verwacht in Kaposvár. Vanaf 16.00 uur zijn de verrichtingen van de renners te volgen via de Eurosport Player en GCN.

Links
Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.