Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Murcia 2020

vrijdag 14 februari 2020 om 12:00
Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Murcia 2020

Er wordt vrijdag niet alleen in Frankrijk, Colombia en Maleisië gekoerst, want vandaag begint ook de Vuelta Ciclista a la Región de Murcia, kortweg de Ronde van Murcia. Wie doet de beste zaken en wint de openingsetappe met aankomst in Caravaca de la Cruz? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.

De eerste etappe brengt de renners van Los Alcázares naar Caravaca de la Cruz. Onderweg staan er de nodige beklimmingen op het menu, met de Alto Cabezo de la Plata (2,2 km aan 5%), de Alto Garapacha (7,1 km aan 4,3% en een ‘uitloper’ van 5,4 km aan 5,4%) en de Alto Quipar (4,4 km aan 4,9%).

Bovendien lopen de laatste kilometers naar de finish ook nog vervelend bergop, met percentages die schommelen rond de 3-4%. De renners finishen na 177,6 kilometer op 654 meter hoogte. Met Movistar, Astana, CCC en BORA-hansgrohe staan er toch vier WorldTour-ploegen aan de start.

Het is uitkijken naar thuisrijders Alejandro Valverde en Luis León Sánchez, Felix Großschartner, Enric Mas, Matteo Trentin en vanuit Nederlands oogpunt Alex Molenaar en Jetse Bol. De renners vertrekken om 12.15 uur en zullen finishen tussen 16.28 en 16.55 uur. De wedstrijd is niet live te volgen op de Nederlands en Belgische tv.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.