Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Valencia 2021

woensdag 14 april 2021 om 10:30
Volg hier de openingsetappe van de Ronde van Valencia 2021

De 72e editie van de Ronde van Valencia zou eigenlijk plaatsvinden in februari, maar door de coronapandemie werd de wedstrijd uitgesteld en vervolgens verplaatst naar april. Vandaag beginnen de renners in Elche aan de vijfdaagse rittenkoers. Volg en bespreek hier op WielerFlits de openingsetappe!

De Ronde van Valencia opent met een geaccidenteerde etappe van Elche, de op twee na grootste stad van de regio Valencia, naar het kustplaatsje Ondara. Met de Maigmo (7,5 km aan 3,9%), Alcalali (5,4 km aan 5,6%), Quadretondeta (7,5 km aan 3,1%) en de Creueta (6 km aan 4,1%) en Coll de Rates (1,8 km aan 5,5%) wat dieper in de finale belooft het een pittige rit te worden.

Maar of de beklimmingen voor een natuurlijke selectie zullen zorgen, is maar zeer de vraag. Eenmaal op de top van de Coll de Rates is het nog goed 26 kilometer naar de streep in Ondara. Die kilometers verlopen bovendien grotendeels in dalende lijn, al hebben we ook in de regio Valencia vaak te maken met ‘Spaans vlak.’

Het startschot klinkt omstreeks 10.40 uur in Elche. Rond 15.30 uur wordt de koerskaravaan na 159,5 kilometer koers verwacht in Ondara. Via Eurosport en GCN zijn de verrichtingen van de coureurs vanaf 14.00 uur te volgen.

Links

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.