Volg hier de openingsetappe van de Tour of Norway 2022

dinsdag 24 mei 2022 om 13:30
Volg hier de openingsetappe van de Tour of Norway 2022

De 105e Giro d’Italia loopt op zijn laatste benen, de elfde editie van de Tour of Norway staat dan weer op het punt van beginnen. Deze zesdaagse rittenkoers start vandaag met een pittige etappe van Bergen naar Voss. Wie boekt de eerste ritzege? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De Tour of Norway start met een 175 kilometer lange, en vooral niet te onderschatten, etappe van Bergen naar Voss. Startplaats Bergen kennen we uiteraard nog van het WK wielrennen van 2017. Alexander Kristoff wist er bijna naar een tweede Noorse wereldtitel op de weg te sprinten, maar Kristoff moest in een millimetersprint de duimen leggen voor Peter Sagan. Genoeg over het WK, Bergen vormt dit keer het vertrekpunt voor de Tour of Norway.

De renners trekken na de start in noordoostelijke richting naar de eerste klim (6,2 km aan 6,1%) van de dag, naar de waterval van Fossen bratte, en vervolgens over geaccidenteerde wegen naar de tussensprint in Granvin. Het zwaarste moet dan nog komen, met eerst de klim naar Skjervfossen (3 km aan 6%) en vervolgens de slothelling in de populaire vakantiebestemming Voss. De laatste twee kilometer van de rit stijgen aan 8,4%, met een maximale piek tot wel 14%.

Het is dus met name uitkijken naar de puncheurs en explosieve klimmers. De officiële start zal plaatsvinden om 13.45 uur, de finish wordt verwacht tussen 17.41 en 18.08 uur. De Tour of Norway is elke dag live te volgen via de Eurosport Player. Vanwege de Giro d’Italia en Roland Garros (tennis) is de ronde niet live te zien op een van de hoofdkanalen van Eurosport. De uitzending begint om 16.30 uur.

Links
Voorbeschouwing: Tour of Norway 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.