Volg hier de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné 2020

woensdag 12 augustus 2020 om 10:20
Volg hier de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné 2020

Vandaag gaat in Clermont-Ferrand het 72e Critérium du Dauphiné van start! Topfavorieten voor de eindwinst zijn Primož Roglič, Egan Bernal en Tadej Pogačar, die over tweeënhalve week ook willen schitteren in de Tour de France. Bespreek hier het koersverloop!

Wie de openingsrit van de Dauphiné naast de veertiende etappe van de Tour de France legt, ziet dat de routes 128 kilometer gelijk opgaan. Het peloton kan zo alvast kennismaken met de Côte du Château d’Aulteribe, de Col du Béal en de Côte du Courreau, die ook hier al ver voor de streep liggen. Maar waar de Tour bij Bellegarde-en-Forez rechtdoor gaat naar de finish in Lyon, buigt de Dauphinè af naar het zuiden.

Daar krijgen de renners eerst de Côte de Saint-Héand voor de wielen geschoven en vervolgens de Montée Andreï Kivilev, vernoemd naar de Kazachse renner die in 2003 overleed na een val in Parijs-Nice. Op 35 kilometer van de aankomst passeert de koers al een eerste keer de streep in Saint-Christo-en-Jarez, waarna nog een plaatselijke omloop wordt afgelegd. De finish ligt na een klimmetje van ruim drie kilometer.

Het startsein voor de openingsetappe wordt gegeven om 10.35 uur. De aankomst wordt verwacht tussen 16.07 en 16.40 uur. De koers is rechtstreeks te volgen via Eurosport (14.45 uur), Sporza (15.15 uur) en GCN. Ook de NOS zendt de Dauphiné uit, dagelijks op NOS.nl.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (organisatie)
Liveticker (Tissot Timing)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.