Volg hier de openingsetappe van Parijs-Nice 2021

zondag 7 maart 2021 om 12:45
Volg hier de openingsetappe van Parijs-Nice 2021

Vandaag gaat de 79e editie van Parijs-Nice van start. In Saint-Cyr-l’École, zo’n 25 kilometer ten westen van de Franse hoofdstad, gaan waarschijnlijk de sterke sprinters om de eerste dagzege strijden. Bespreek hier het verloop van de openingsetappe!

Rond Saint-Cyr-l’École is een omloop uitgetekend van ongeveer tachtig kilometer, die tweemaal moet worden afgelegd. Daarin wordt de renners de Côte de Senlisse en de Côte de Méridon voor de wielen geschoven. Op bepaalde stukken kan de wind een rol gaan spelen, maar het parcours van de eerste rit is minder veeleisend dan vorige jaren. Wel moeten de snelle mannen oppassen dat ze niet worden gelost op de steile Côte de Chateaufort, op 15 kilometer van de streep.

Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven voor de openingsetappe van Parijs-Nice. De aankomst wordt tussen 16.46 en 17.08 uur verwacht. De koers is vanaf 15.10 uur te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player en GCN+. Sporza op één schakelt om 15.40 uur over naar de Koers naar de zon. Via NOS.nl is de rit eveneens te zien.

Links
Voorbeschouwing: Parijs-Nice 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Nederlanders in Parijs-Nice
Belgen in Parijs-Nice

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (Race center)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.