Volg hier de openingsrit van de Ladies Tour of Norway 2019

donderdag 22 augustus 2019 om 13:40
Volg hier de openingsrit van de Ladies Tour of Norway 2019

De Women’s World Tour gaat verder en wel met de Ladies Tour of Norway. Tot en met zondag strijdt een deel van het vrouwenpeloton in Noorwegen om de titel, die al twee jaar in handen is van Marianne Vos. De Nederlandse gaat voor haar derde. Kan ze nu al toeslaan? Volg het hier op WielerFlits.

In plaats van linea recta koers te zetten richting het tien kilometer noordelijker gelegen Horten maakt de karavaan eerst een lange lus door het binnenland. Onderweg mag er al twee keer gesprint worden voor bergpunten. De Kjønnerød (1,4 km à 3,1%) en de Hanekleiva (3,1 km à 3,9%) zijn echter geen beklimmingen waar de pure sprintsters bang voor hoeven te zijn, temeer daar ze ook nog redelijk ver van de finish af liggen.

Na iets meer dan honderd kilometer denderen de rensters finishplaats Horten binnen, voor een aankomstcircuit met twee terugdraaiende bochten en een oplopende aankomststrook. Ideaal voor iemand als Vos. De etappe begint om 13.55 uur en finisht tussen 17.05 en 17.25 uur.

Vanaf 15.30 uur is de wedstrijd live te zien op de Eurosport Player. Ook via de kanalen van GCN Racing zijn beelden te zien, evenals via de site van de koers.

Links
Voorbeschouwing: Ladies Tour of Norway 2019 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter Women’s World Tour)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.