Volg hier de openingsrit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var 2020

vrijdag 21 februari 2020 om 11:00
Volg hier de openingsrit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var 2020

De organisatie van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var is erin geslaagd om – ondanks de concurrentie van de Ruta del Sol en de Volta ao Algarve – een fraai deelnemersveld samen te stellen. Vandaag koersen de renners over de nodige klimmetjes van Le Cannet naar Grasse. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de openingsrit.

Het belooft een spetterende driedaagse te worden met de ‘Grote Vier’: Nairo Quintana, Richie Porte, Romain Bardet en Thibaut Pinot. Verder is het uitkijken naar renners als Rudy Molard, Tanel Kangert, Sam Oomen, Fausto Masnada en Diego Rosa. En dan hebben we nog enkele klassiekerspecialisten die zich hier voorbereiden op het Vlaamse openingsweekend.

We hebben het dan over renners als Sep Vanmarcke, Michael Valgren en Edvald Boasson Hagen. Deze toppers koersen vandaag dus van Le Cannet naar Grasse, over zeer geaccidenteerd terrein. In de finale is het ook klimmen geblazen: zo finishen de renners na een klim van net geen drie kilometer aan 5,7%.

Wie deelt de eerste tik uit en verovert de leiderstrui? De renners vertrekken om 11.15 uur en finishen tussen 15.47 en 16.35 uur. De Tour des Alpes-Maritimes et du Var wordt niet live uitgezonden op de Nederlandse of Belgische televisie.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Tien Belgen van start in Tour du Var

Liveticker (#TourduVar)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.