Volg hier de proloog van de Ronde van Slowakije 2021

woensdag 15 september 2021 om 16:00
Volg hier de proloog van de Ronde van Slowakije 2021

De komende vijf dagen is heel Slowakije in de ban van de Ronde van Slowakije. Er wordt vandaag begonnen met een proloog van 1,6 kilometer in Košice. Dat is na Bratislava de grootste stad van het land van Peter Sagan, die ook aan de start verschijnt. Wie grijpt de eerste leiderstrui? Volg het hier op WielerFlits.

Het parcours is weinig spannend. In het centrum van Košice is de hoofdstraat het decor van deze proloog. Start en finish liggen ter hoogte van de Lage Poort. De eerste 800 meter rijden de renners met de Kathedraal van Košice, de stadstoren, het staatstheater en de zingende fontein aan de linkerkant. Deze bezienswaardigheden liggen allemaal te midden van de hoofdstraat.

Na die 800 meter ligt een keerpunt en gaat het weer terug richting de Lage Poort. Opnieuw passeren de renners de genoemde hoogtepunten, om zo na 1,6 kilometer te finishen. Hoogtemeters zijn er niet, maar toch zorgen steentjes en tramrails in de hoofdstraat voor de nodige hinder. Er is wel een fietspad aanwezig aan weerszijden van het parcours, maar we weten niet of de renners daarover mogen en kunnen rijden.

De eerste renner gaat om 16.15 uur van start in Košice. De laatste renner rolt om 18.45 uur van het startblok en finisht ongeveer twee minuten later. Vanaf 18.00 uur is Eurosport 1 de zender met live-beelden van de Ronde van Slowakije. Ook op de online kanalen van de sportzender is de koers te zien.

2021_00_mapa

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours proloog

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TourofSlovakia)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.