Volg hier de Royal Bernard Drôme Classic 2021

zondag 28 februari 2021 om 11:30
Volg hier de Royal Bernard Drôme Classic 2021

Naast het Vlaamse Openingsweekend wordt in Frankrijk het tweeluik Boucles Drôme-Ardèche verreden, met vandaag de Royal Bernard Drôme Classic. Wie gaat er met de winst vandoor en mag zich straks de opvolger noemen van de Australiër Simon Clarke? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de Franse eendagskoers!

Net ten zuiden van Valence start het peloton zondag in Eurre aan een tocht van 173,5 kilometer door het departement Drôme. Het heuvelachtige parcours begint nog vrij vlak. In de eerste honderd kilometer, waarin tweemaal een lus afgelegd wordt, komt het peloton slechts twee gecategoriseerde beklimmingen tegen.

De Mur d’Allex (0,7 km aan 6%) en de Côte de la Callandre (1,3 km aan 5,8%) zijn de enige serieuze hindernissen die het peloton in de eerste koersuren tegen zal komen. Het zwaartepunt van de koers ligt in de laatste zeventig kilometer, wanneer het parcours afbuigt naar het zuiden voor wat meer serieuze heuvels.

De eerste is de Divajeu (2,5 km aan 5,3%) in de gelijknamige plaats. Op veertig kilometer van het einde is de top van de Col de la Grande Limite (3,8 km aan 6,6%) bereikt. Hierna volgt een serie heuvels met Côte des Roberts (1,6 km aan 8,0%), de Côte de Grane (1,7 km aan 5,5%) en voor een laatste keer de Mur d’Allex en de Côte de la Callandre.

Na de top van deze laatste heuvel is het nog minder dan tien kilometer tot de finish, maar wordt het zeker niet vlak. Op de Rue Brunelle valt dan vervolgens de beslissing. De renners starten om 11.45 uur, de finish wordt verwacht tussen 16.15 en 16.45 uur. De wedstrijd is dit keer niet live te volgen op Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: Royal Bernard Drôme Classic 2021

Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Drie Nederlanders in Royal Bernard Drôme Classic
Twaalf Belgen in Royal Bernard Drôme Classic

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.