Volg hier de Scheldeprijs voor mannen 2021

woensdag 7 april 2021 om 12:30
Volg hier de Scheldeprijs voor mannen 2021

In een tijdperk waarin wedstrijden steeds spectaculairder en zwaarder moeten zijn, houdt de Scheldeprijs traditioneel vast aan haar vlakke profiel. Gaat er een rappe man met de zege vandoor in wat weleens het wereldkampioenschap voor sprinters wordt genoemd. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Na een jaartje afwezigheid is de Scheldeprijs voor de derde keer in de geschiedenis te gast in het Nederlandse Terneuzen. De startlocatie is niet meer gelegen op het plein voor het Gemeentehuis. Na een passage door Zeeland, waar de wind vrij spel heeft, bereiken de renners na 72 kilometers koers in het Antwerpse Berendrecht de Belgische grens.

Ten oosten van de Antwerpse haven gaat het via Stabroek, Kappellen, Brasschaat en Brecht richting de plaatselijke omloop in finishplaats Schoten, die met zijn 16,7 kilometer een halve kilometer korter is dan vorig jaar. De plaatselijke ronde moet viermaal worden afgelegd, goed voor een totaal van 194 kilometer.

De aankomstlijn ligt naar goede gewoonte op de Churchilllaan in Schoten. De vraag is alleen of we daar een sprint krijgen van een compact peloton. De weersvoorspellingen voor vandaag zijn allesbehalve lenteachtig. De wind waait stevig aan windkracht 5-6 uit noordwestelijke richting en mogelijk gaat dat gepaard met hagel en lichte sneeuwval.

Alle ingrediënten voor een zware koers, maar ook reden om een streep te zetten door de ploegpresentaties voor mannen én vrouwen. Dit betekent dat alle deelnemende mannenteams zich niet melden op het podium in Terneuzen, maar vanuit de ploegbussen direct naar de start vertrekken. Dat startschot klinkt om 12.45 uur in de Zeeuwse stad.

De finish van de Scheldeprijs voor mannen wordt verwacht tussen 16.50 en 17.12 uur. Sporza en Eurosport 2 zijn allebei vanaf 15.00 uur present voor de live-uitzending, wat betekent dat de passage door Zeeland niet live op tv zal zijn.

Links
Voorbeschouwing: Scheldeprijs 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.