Volg hier de Schwalbe Classic 2020

zondag 19 januari 2020 om 08:45
Volg hier de Schwalbe Classic 2020

Het wielerseizoen 2020 staat op het punt van beginnen met de Tour Down Under, die aankomende dinsdag van start gaat. Om alvast in de stemming te komen is het tijd voor de Schwalbe Classic, de vroegere People’s Choice Classic, een criterium door Adelaide. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

De renners krijgen een razendsnelle wedstrijd van 51 kilometer voorgeschoteld, aangezien er dertig lokale rondjes op het menu staan van 1,7 kilometer. Het is vooral uitkijken naar thuisfavoriet Caleb Ewan (tweevoudig winnaar van de People’s Choice Classic, red.), Elia Viviani, Sam Bennett en vanuit Belgisch oogpunt Jasper Philipsen.

De renners beginnen om 9.00 uur aan de Schwalbe Classic, om één uur later alweer te finishen in hartje Adelaide. De wedstrijd wordt helaas niet live uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie. De sprinterskoers is wel te zien via de Australische zender Seven.

Ook niet onbelangrijk: om de slachtoffers van de hevige bosbranden te helpen, is besloten om het prijzengeld van het criterium te doneren.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.