Volg hier de slotdag van de Sibiu Cycling Tour 2022

dinsdag 5 juli 2022 om 16:55
Volg hier de slotdag van de Sibiu Cycling Tour 2022

Na vandaag kennen we de eindwinnaar van de Sibiu Cycling Tour 2022. Op de slotdag komen de renners twee keer in actie. Eerst in een klimtijdrit van goed twaalf kilometer, gevolgd door een afsluitende heuveletappe van net geen 100 kilometer. Wie trekt er aan het langste eind? Volg het hier op WielerFlits!

De klimtijdrit van 12,5 kilometer staat al erg vroeg op het programma. De eerste renner gaat namelijk al om 9.00 uur Nederlands-Belgische tijd van start. Dat doen ze op een hoogte van 643 meter, terwijl de finish is gelegen op 1.304 meter hoogte. Een simpel rekensommetje leert ons dat de beklimming stijgt aan een gemiddelde van 5,3%. Dit is met andere woorden een cruciale etappe in de strijd om de eindzege, zeker omdat de verschillen in het klassement nog speelbaar zijn.

Na de klimtijdrit zal het klassement in een aardige plooi zijn gevallen, maar de buit is dan zeker nog niet binnen wat betreft de eindzege. Er kan namelijk nog veel gebeuren in de afsluitende heuvelrit van 98,4 kilometer in en rond Sibiu. Onderweg staan er namelijk nog drie beklimmingen op het programma, al ligt de top van de laatste helling wel op bijna dertig kilometer van de streep. De start is om 17.10 uur Nederlands-Belgische tijd, de finish tussen 19.18 en 19.37 uur.

De twee etappes zijn live te volgen via deze livestream.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #SibiuTour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.