Volg hier de slotetappe van de Madrid Challenge by La Vuelta 2019

zondag 15 september 2019 om 13:30
Volg hier de slotetappe van de Madrid Challenge by La Vuelta 2019

Op de tweede en laatste dag van de Madrid Challenge by La Vuelta staat (traditioneel) een dollemansetappe naar het centrum van Madrid op het programma. Het parcours is wel zo goed als vlak, dus we mogen een sprint verwachten aan het Plaza de Cibeles. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

Lisa Brennauer is op weg naar de eindzege na haar knalprestatie van gisteren. De tweede en laatste etappe van de Madrid Challenge by La Vuelta is namelijk vlak. De vrouwen rijden – net als de mannen later vandaag – enkele lokale rondjes in het centrum van Madrid, langs enkele toeristische trekpleisters.

Zo koersen de rensters over de Plaza Colón, de Calle Alcalá en langs het Prado (een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld) richting de finishstreep bij het Plaza de Cibeles. Vorig jaar zagen we nog Giorgia Bronzini naar de zege sprinten, terwijl Ellen van Dijk (nu herstellende van enkele zware blessures) het eindklassement won.

Het is nu vooral uitkijken naar Jolien D’hoore, Letizia Paternoster, Kirsten Wild en Chloe Hosking. De vrouwen beginnen eraan om 13.45 uur, terwijl de winnaar bekend tussen 15.53 en 16.05 uur bekend is. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Twitter UCI Women’s World Tour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.