Volg hier de slotetappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

zaterdag 15 juni 2019 om 10:45
Volg hier de slotetappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

Op de voorlaatste dag sloeg Lizzie Deignan een dubbelslag door de etappe te winnen en de leiderstrui over te nemen van Liane Lippert. Daarmee boekte ze haar eerste succes sinds de terugkeer na haar zwangerschap. Kan de Britse in de slotrit haar eindzege veiligstellen?

Ook de laatste dag brengt het peloton door op Welshe wegen. Startplaats Carmarthen was ooit de grootste stad van het land, maar die tijd ligt alweer enige eeuwen achter ons. De rensters starten met het rijden van een rondje op de plaatselijke wielerbaan, waar al bijna 120 jaar wedstrijden worden verreden. Daarna gaat het via een paar kleinere hellingen naar Black Mountain, de zwaarste klim van de ronde.

De top van deze nijdige helling ligt ongeveer halverwege de slotetappe. De koers kan hier volledig ontbranden, maar in de tweede helft van de koers is er voor de snelle vrouwen ook nog kans om terug te keren. Finishen doen we in het Pembrey Country Park, waar vorig jaar de Tour of Britain voor mannen begon. Wie treedt daar in de voetsporen van Coryn Rivera, de uittredende winnares?

Het startsein voor de slotetappe wordt gegeven om 11.00 uur. De finish wordt verwacht tussen 14.13 en 14.53 uur. De OVO Energy Women’s Tour wordt niet live uitgezonden op televisie. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: OVO Energy Women’s Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter Women’s WorldTour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.