Volg hier de slotetappe van de Tour de l’Ain 2020

zondag 9 augustus 2020 om 10:50
Volg hier de slotetappe van de Tour de l’Ain 2020

De openingsetappe van de Tour de l’Ain zorgde al voor het nodige vuurwerk, maar in de tweede etappe was het pas echt oorlog tussen de favorieten. Jumbo-Visma maakte indruk onderweg en Primož Roglič wist aan de streep een dubbelslag te slaan. Kan de Sloveen zijn leiderstrui verdedigen op de flanken van de Grand Colombier?

Dé rit waar de wielerwereld met spanning naar uitkijkt. Egan Bernal, Primož Roglič en de andere Tourfavorieten zullen op minder dan drie weken voor de start van de Tour de France geen gezichtsverlies willen lijden. Wie hier door de mand valt, trekt ongetwijfeld met vraagtekens naar Nice.

Wie de Grand Colombier vlot verteert en daar bovendien ook nog een goed resultaat aan koppelt, geeft zichzelf een vertrouwensboost. Dat de laatste 110 kilometer van het parcours identiek is aan dat van de vijftiende etappe van de Tour, maakt het voor de renners nog interessanter.

De Grand Colombier, ook wel het paradepaardje van de Jura, is 17,3 kilometer klauteren aan een stijgingsgraad van gemiddeld 7,1 %. Maar voor de Colombier in de verte opdoemt, krijgt het peloton al twee cols van eerste categorie voor de wielen: de Montée de la Selle de Fromentelle en de Col de la Biche.

De renners vertrekken om 11.05 uur en finishen rond 14.53 uur. De allesbeslissende slotetappe van de Tour de l’Ain is rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Ain 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.