Volg hier de slotetappe van Parijs-Nice 2019

zondag 17 maart 2019 om 13:50
Volg hier de slotetappe van Parijs-Nice 2019

De Col de Turini heeft veel duidelijk gemaakt. Egan Bernal liet zien de beste klimmer te zijn in deze Parijs-Nice. De jonge Colombiaan begint dan ook als leider aan de verraderlijke slotetappe naar Nice. Weet de renner van Team Sky te overleven? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!


Kort maar krachtig, dat is de slotrit van Parijs-Nice al jarenlang. Na een lange aanloopfase volgen twee relatief lange en zware cols: de Côte de Calaïson (2e cat.) en de Côte de Peille van eerste categorie. Deze klim is 6,6 kilometer aan gemiddeld 6,8% stijgingspercentage. De top ligt op ruim veertig kilometer van de meet. Een ideaal moment dus om aan te vallen.

De vijfde klim van de dag is ook van eerste categorie, de Col d’Eze is met 1,6 kilometer niet lang, maar met 8,1% stijging wel bijzonder steil. Hierna gaat het in dalende lijn richting de voet van de slotklim, de Col de Quatre Chemins, ook wel de Berg van de Vier Paden. Deze klim is 5,5 kilometer aan 5,5%.

Na het ronden van de top is het nog maar negen kilometer, waarvan zeven in dalende lijn. Vlak voor de vod ligt nog een kort heuveltje, waarna het over grote wegen richting de beroemde Promenade des Anglais gaat. De renners beginnen (pas) om 14.05 uur, om te finishen tussen 16.40 en 17.00 uur. Sporza schakelt in om 15.00 uur.

Links
Voorbeschouwing: Parijs-Nice

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.