Volg hier de slotrit van de Tour de la Provence 2020

zondag 16 februari 2020 om 10:55
Volg hier de slotrit van de Tour de la Provence 2020

Na de indrukwekkende dubbelslag van Nairo Quintana op Chalet Reynard, halverwege de Mont Ventoux, staat een lastige slotrit in de Tour de la Provence op het programma. De vierde etappe naar Aix-en-Provence kan namelijk zeker nog voor verschillen zorgen in het klassement. Kan iemand Quintana nog pijn doen? Volg hier de etappe op WielerFlits.

De eerste klim van de dag begint al na twintig kilometer, de Côte des 3 Termes van derde categorie. Deze klim is negen kilometer lang aan 4,3%. Halverwege de etappe volgt de Col de l’Aire dei Masco (6,3 km aan 4,8%), maar dan is ook al een stevige ongecategoriseerde heuvel geweest.

In de finale zijn er meerdere korte inspanningen, waar de nodige aanvallen zullen volgen. Op dertig kilometer van de finish is er al een piek ter hoogte van de tussensprint in Rognes, gevolgd door de Côte de la Cride (3,8 km aan 4,8%). De top van die heuvel ligt op zestien kilometer van de meet. Na een afdaling zullen de renners met hoge snelheid Aix-en-Provence binnenrijden. Daar ligt na 170 kilometer de finish.

De start is om 11.10 uur, waarna tussen 15.30 en 16.00 uur de finish volgt. Via GCN Racing (vanaf 14.15 uur, zie onder) en de Eurosport Player is de finale live te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Tour de la Provence 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (DirectVélo, Frans)

Livestream GCN Racing (live vanaf 14.15 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.