Volg hier de Superprestige Boom 2021

zaterdag 4 december 2021 om 13:30
Volg hier de Superprestige Boom 2021

De Telenet Superprestige strijkt dit weekend neer op domein De Schorre in Boom. De terugkeer van Wout van Aert en Tom Pidcock zorgt voor nog wat extra peper en zout in de cross, en de duels tussen Toon Aerts en Eli Iserbyt waren de afgelopen weken al zo intens. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de vrouwen- en mannencross!

De Superprestigemanche in Boom beschikt over een uitzonderlijk en zeer uniek parcours. De deltaweide van domein De Schorre doet denken aan een soort grote arena, en is daardoor het meest overzichtelijke parcours van het circuit. Als je je er als toeschouwer weet te positioneren, kan je tot 80 procent van de cross overschouwen. Nochtans is het parcours 2.960 meter lang.

Start en aankomst bevinden zich op het middenplein, waar in de zomer ook de ‘mainstage’ van Tomorrowland wordt neergeplant, maar vervolgens wordt vooral handig en goed gebruik gemaakt van de heuvelrug, waar de renners liefst zeven keer op en af moeten. Dat is niet anders dan de voorbije jaren. Parcoursbouwer Marc Dierickx verzekert ons dat het parcours een blauwdruk is van de vorige editie.

Daaruit leren we dat Boom een cross is die intensief en lastig is, en bovendien klimvermogen en explosiviteit vergt. Pas vanaf de tweede passage door de materiaalpost volgt een hoofdzakelijk vlakke strook. Al wordt die, een paar honderden meters voor de finish, even onderbroken door een zandstrook, waar niet zelden verschillen worden uitgebouwd of juist kloofjes ongedaan worden gemaakt. We kunnen ons overigens opmaken voor een modderige editie!

De vrouwen beginnen om 13.45 uur aan hun cross, de mannen worden om 15.00 uur het veld ingestuurd. Zowel de dames- als de herenwedstrijd wordt gecoverd door Telenet Play Sports (open kanaal) en Proximus in België en door Eurosport in Nederland. Later op de avond volgt nog een ruime samenvatting op Sporza.

Links
Voorbeschouwing: Superprestige Boom 2021

Website organisatie
Website Telenet Superprestige

Deelnemerslijst vrouwen
Deelnemerslijst mannen

Liveticker (Twitter Superprestige)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.