Volg hier de Tour du Doubs 2019

zondag 15 september 2019 om 11:30
Volg hier de Tour du Doubs 2019

Er wordt vandaag overal gekoerst, zo ook in Frankrijk. Twee WorldTour- en enkele ProContinentale ploegen gaan vandaag de strijd aan in de Tour du Doubs, die vorig jaar werd gewonnen door Julien Simon. Kan de Franse puncheur zichzelf opvolgen? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De renners koersen in het oosten van Frankrijk, tussen Morteau en Pontarlier, over een afstand van ruim 180 kilometer. Het parcours is niet te onderschatten met meerdere beklimmingen, waaronder de Col du Tonet (5,4 km aan 4,2%), de Montagne de la Chaux (5,1 km aan 4%) en Le Larmont (4,4 km aan 5,2%) in volle finale.

Na Le Larmont is het nog ruim zeven kilometer tot de streep. Krijgen we een solist als winnaar, of zien we een sprint in de straten van Pontarlier? Er staan twee WorldTour-ploegen aan het vertrek met AG2R La Mondiale en Groupama-FDJ. Let naast Simon ook op Lilian Calmejane, Alexandre Geniez en Guillaume Martin.

De renners vertrekken om 11.45 uur, terwijl de aankomst wordt verwacht tussen 16.12 en 16.38 uur. De Tour du Doubs wordt niet live uitgezonden op televisie.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.