Volg hier de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour 2019

donderdag 13 juni 2019 om 10:45
Volg hier de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour 2019

Na de stunt van Jan-Willem van Schip op de eerste dag, gaat de Baloise Belgium Tour verder met een etappe door de Vlaamse Ardennen. Het wordt de eerste test voor de favorieten, met veel bekende heuveltjes en ook nog kasseistroken in de finale. Volg hier op WielerFlits het verloop van de etappe.

De tweede rit gaat van Knokke-Heist naar Zottegem en voert de renners door het hart van de Vlaamse Ardennen. Het zwaartepunt ligt in de laatste honderd kilometer, waar enkele scherprechters uit de Ronde van Vlaanderen worden aangedaan. De finale begint met de 1900 meter lange Haaghoek, waarna achtereenvolgens de Leberg, Tenbosse en de Denderoordberg volgen. Op 68 kilometer van de finish is het dan tijd voor de Muur van Geraardsbergen en aansluitend de Kapelmuur. Is dat te ver voor de streep om de finale te openen?

Mocht dat zo zijn, dan zijn er nog de Eikenmolen, de Valkenberg en de Berendries om een schifting te veroorzaken. Zes kilometer later draaien de renners het lokale parcours op in Zottegem, dat ze twee keer afleggen. In die ronden zitten nog de kasseien van de Lippenhovenstraat (1200 meter) en de Paddestraat (1800 meter). Na de laatste keer Paddestraat is het nog 15,9 kilometer tot de meet.

De etappe begint om 11.00 uur en finisht tussen 15.15 en 15.40 uur. De uitzending van Sporza op één begint om 13.30 uur.

Links
Voorbeschouwing: Baloise Belgium Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.