Volg hier de tweede etappe van de Ladies Tour of Norway 2019

vrijdag 23 augustus 2019 om 14:50
Volg hier de tweede etappe van de Ladies Tour of Norway 2019

Het was Nederland boven in de openingsetappe van de Ladies Tour of Norway, met dank aan Lorena Wiebes. De nationaal kampioene spurtte in Horten naar de ritzege en de eerste leiderstrui. Kan de renster van Parkhotel Valkenburg haar leiderstricot verdedigen? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Mysen en Askim zijn plaatsen die we in het verleden van de Ladies Tour of Norway al vaker zijn tegengekomen. Nadat de rensters het Oslofjord zijn overgestoken wordt er begonnen in Mysen, een plaats die de voorgaande jaren decor was van een finish. De rensters leggen eerst een tachtig kilometer lange lus ten zuiden van de stad af.

Het recept is hetzelfde als op de eerste dag: we hebben twee klimmetjes en er zijn twee tussensprints. Bij de tweede sprint is het peloton weer in Mysen, waarna middels een kleine lus koers wordt gezet richting de plaatselijke omloop. Op het 8,2 kilometer lange circuit – dat in totaal drie keer moet worden afgelegd – is het oppassen geblazen.

De wegen zijn niet altijd even breed en de karavaan wordt diverse malen getrakteerd op een scherpe bocht. De laatste bocht ligt op 550 meter van de streep. Het startschot klinkt om 15.05 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 18.22 en 18.42 uur. De koers is te zien via de Eurosport Player en op de website van de Ladies Tour of Norway.

Links
Voorbeschouwing: Ladies Tour of Norway 2019 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter Women’s World Tour)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.