Volg hier de tweede etappe van de Ronde van Polen 2020

donderdag 6 augustus 2020 om 14:50
Volg hier de tweede etappe van de Ronde van Polen 2020

De zware valpartij van Fabio Jakobsen hangt nog altijd als een grauwe deken over deze Ronde van Polen. De renner van Deceuninck-Quick-Step ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis van Sosnowiec, maar is wel buiten levensgevaar. De koers gaat echter door, en wel met de tweede etappe naar Zabrze.

De tweede rit is de kortste met 151,5 kilometer. Gestart wordt in Opole, waarna de route eerst in zuidelijke en daarna in oostelijke richting naar Zabrze gaat, waar wordt gefinisht na drie lokale ronden van 6,1 kilometer. De klim naar Góra Świętej Anny van tweede categorie zorgt voor een serieuze piek in het profiel.

Deze beklimming is echter al vóór halfkoers ingetekend. Pascal Ackermann kreeg in 2019 de winst in Zabrze toegewezen na de declassering van Fabio Jakobsen en ook nu wordt een sprint verwacht. De renners vertrekken om 15.05 uur en finishen rond 18.30 uur.

De Ronde van Polen is vanmiddag niet rechtstreeks te volgen op de twee hoofdkanalen van Eurosport, maar de etappe is wel te zien via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#TDP20)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.