Volg hier de tweede etappe van de Tour Colombia 2.1 2020

woensdag 12 februari 2020 om 15:30
Volg hier de tweede etappe van de Tour Colombia 2.1 2020

Na de mokerslag van EF Pro Cycling in de openingsploegentijdrit zijn vermoedelijk de sprinters aan zet op dag twee van de Tour Colombia 2.1. Hoewel in de buurt van Duitama (zoals we weten van het WK wielrennen van 1995) serieus geklommen kan worden, is de eerste rit-in-lijn van deze ronde behoorlijk vlak. Volg en bespreek de koers op WielerFlits.

De tweede etappe gaat – net als de derde, vierde en vijfde rit – van start in het westen van het stadje Paipa. De finish is ruim elf kilometer verderop. Vanuit de start passeren ze de krijtlijn in Duitama dus vrijwel meteen. Ten zuiden van die stad is een circuit uitgetekend van ruim 33,5 kilometer, dat de renners vier keer afleggen.

Onderweg liggen drie tussensprints, waar punten en bonificaties te verdienen zijn. Deze rit markeert het 25-jarig jubileum van Duitama in de sport. In 1995 werd er namelijk het WK georganiseerd. Abraham Olano won de wegrit, Miguel Indurain de tijdrit en Danny Nelissen het laatste WK voor amateurs.

De renners starten om 15.55 uur. In de WK-stad van weleer komen de renners rond de klok van 19.35 uur Nederlands-Belgische tijd afsprinten. De verrichtingen van de coureurs zijn vanaf 18.00 uur live te volgen via het Colombiaanse ESPN.

Links
Voorbeschouwing (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.