Volg hier de tweede etappe van de Tour de la Provence 2020

vrijdag 14 februari 2020 om 12:00
Volg hier de tweede etappe van de Tour de la Provence 2020

Een herboren Nacer Bouhanni won gisteren de openingsetappe van de Tour de la Provence, waardoor de sprinter van Arkéa-Samsic vandaag in de opvallende leiderstrui mag rondfietsen. De kans is echter groot dat de Fransman het kleinood weer zal inleveren, aangezien de finish is gelegen op een steile klim.

Op de tweede dag van de Tour de la Provence zijn de klimmers aan de beurt. Met de auto ben je in twintig minuten van startplaats Aubagne naar finishplaats La Ciotat gereden, maar de organisatie heeft ten oosten van beide steden de nodige hoogtemeters gevonden. Er staan meerdere pittige beklimmingen op het menu.

Direct vanuit het vertrek gaat het al flink omhoog met de Col de l’Espigoulier van eerste categorie (9,3 km aan 5,6%). Na ruim vijftig kilometer hebben de renners de tweede klim van eerste categorie ook al achter de kiezen. De Col de la Coutronne is 7,9 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%.

De daaropvolgende Côte de Mazaugues (2 km aan 4,5%) is op papier nog de minst lastige klim van de dag. De finale begint op 25 kilometer van de finish met de Côte du Brûlat (2,4 km aan 8,5%), gevolgd door de slotklim naar Les Crêtes in La Ciotat. Deze klim is 3,4 kilometer lang aan gemiddeld 8,0%. Wie grijpt hier de macht?

De renners vertrekken om 12.15 uur en zullen finishen tussen 16.40 en 17.05 uur. De wedstrijd is niet live te zien op tv in Nederland en België. Wel is de ronde online te zien via het YouTube-kanaal van GCN Racing. Ook op de Eurosport Player (online) is het te zien. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Voorbeschouwing: Tour de la Provence 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (DirectVélo, Frans)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.