Volg hier de tweede etappe van de Tour of Norway 2022

woensdag 25 mei 2022 om 14:45
Volg hier de tweede etappe van de Tour of Norway 2022

In de openingsrit van de Tour of Norway sloeg Remco Evenepoel gelijk toe: de Belg was de snelste in een sprint bergop. Hoewel de finale vandaag volledig vlak is, is de kans groot dat we weer een sprint krijgen van een uitgedunde groep. Onderweg ligt namelijk een ellenlange klim, waar het kaf van het koren gescheiden kan worden. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De tweede etappe van de Tour of Norway begint in Ulvik, bijna op zeeniveau. De eerste veertig kilometers is er vervolgens nauwelijks hoogteverschil, maar daarna gaat het 28,3 kilometer lang omhoog. De klim naar Dyranut kent met 4,4% een mild gemiddelde stijgingspercentage, al zitten er wel steilere stukken in – tot 22,5 procent. De klassementsrenners zullen hier waarschijnlijk geen brokken maken, maar wellicht gaan er wel wat sprinters over boord.

Degenen die overblijven, kunnen na 123,8 kilometer – het is een kort ritje – sprinten voor de zege in Geilo. Met Alexander Kristoff, Mads Pedersen en Ethan Hayter staan er verschillende snelle mannen aan het vertrek. Vanuit Nederlands oogpunt is het kijken naar bijvoorbeeld David Dekker en Marijn van den Berg.

De officiële start zal plaatsvinden om 15.03 uur, de finish wordt verwacht tussen 17.51 en 18.08 uur. De Tour of Norway is elke dag live te volgen via de Eurosport Player. Vanwege de Giro d’Italia en Roland Garros (tennis) is de ronde niet live te zien op een van de hoofdkanalen van Eurosport. De uitzending begint om 15.00 uur.

Stage 2 løyprprofil

Links
Voorbeschouwing: Tour of Norway 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.