Volg hier de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke 2019

woensdag 15 mei 2019 om 12:15
Volg hier de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke 2019

Vandaag zien we in de Vierdaagse van Duinkerke opnieuw plaatsnamen terugkomen die we kennen uit Parijs-Roubaix. De renners starten immers in Wallers, bekend van het fameuze Bos van Wallers. Die gevreesde kasseistrook laat de organisatie echter links liggen. Het peloton gaat om het Bos heen, richting Denain en Iwuy, waar tweemaal zal worden versneld voor de tussensprint.

Het gaat de hele dag op en af, maar alleen de Montay (na 92,7 kilometer) en Le Cateau-Cambraisis (94,7 kilometer) tellen mee voor het bergklassement. Na deze hellingen gaat het in gestrekte draf naar de finish in Saint-Quentin, gelegen tussen Parijs, Brussel en Lille. Hier staan nog drie lokale rondjes op het menu van 12,7 kilometer. We kunnen ons opmaken voor een machtsspurt, aangezien de laatste kilometer stijgt aan ongeveer 3%. Boekt Dylan Groenewegen hier zijn tweede zege op rij?

Het startschot wordt gegeven om 12:30 en de aankomst wordt verwacht tussen 16:47 en 17:11. De wedstrijd is te volgen via de Eurosport Player. Bespreek hier het verloop van de etappe.

Links
Voorbeschouwing: Vierdaagse van Duinkerke (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.