Volg hier de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

donderdag 13 augustus 2020 om 12:35
Volg hier de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

Na de machtsontplooiing van Wout van Aert in de openingsrit, die hem de gele trui opleverde, gaat het Critérium du Dauphiné op de tweede dag andermaal de bergen in. Dit keer geen kans voor de puncheurs als Van Aert en Impey, maar is het aan de grote kanonnen om zich te tonen. De finish ligt op de Col du Porte, na een rit van slechts 135 kilometer. Spektakel gegarandeerd dus. Volg hier op WielerFlits het verloop van de koers.

De Dauphiné gaat op de tweede dag verder in het departement Isère, waar wordt gestart vanuit het stadje Vienne. Daarvandaan trekt de karavaan in zuidoostelijke richting naar eerst de Côte de Viriville van derde categorie en de Côte de Roybon (cat. 4). Daarna blijft het parcours ten noorden van Alpenstad Grenoble en ligt de Côte Maillet op de route. Deze klim van eerste categorie is de opmaat voor het sluitstuk van de etappe.

De bergrit eindigt namelijk op de Col de Porte, die ook in de zestiende Touretappe is opgenomen. In de Dauphiné wordt de klim niet via de noordzijde (via Saint-Laurent-du-Pont) opgereden, maar via de langere westkant (via Saint-Égrève) en is daarom niet van tweede categorie zoals in de Tour maar van buitencategorie.

foto: Cor Vos

De slotklim van 17,5 kilometer aan 6,2% is een tweetrapsraket, met een korte afzink na de eerste oplopende kilometers. Daarna blijft de weg oplopen tot aan de streep. Krijgen we direct een titanenstrijd tussen Jumbo-Visma en Team Ineos? En welke klimmers weten zich te mengen in dat gevecht?

De etappe begint om 12.50 uur en de finish wordt verwacht tussen 16.15 en 16.40 uur. Vanaf 14.45 uur zendt Eurosport 1 de Dauphiné uit en Sporza op Eén volgt om 15.15 uur. De NOS heeft vanaf die tijd ook een livestream met beelden uit Frankrijk.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (organisatie)
Liveticker (Tissot Timing)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.