Volg hier de tweede finaledag van de Wereldbeker baan in Glasgow 2019

zaterdag 9 november 2019 om 19:15
Volg hier de tweede finaledag van de Wereldbeker baan in Glasgow 2019

Zaterdag staat de tweede finaledag van de Wereldbeker baanwielrennen in Glasgow op het programma. Voor de Nederlanders lijkt het een dag van oogsten te worden. Elk onderdeel herbergt vanavond één of meerdere Nederlandse medaillekandidaten. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van deze tweede finaledag!

Jan-Willem van Schip en Roy Pieters strijden omstreeks half negen om de medailles op de Madison. Robbe Ghys en Kenny De Ketele maken daar namens de Belgen kans op eremetaal. Later op de avond zijn Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx actief op de keirin. Kirsten Wild hoopt te heersen op het omnium, maar krijgt concurrentie van Lotte Kopecky, terwijl Harrie Lavreysen dan weer naar tegenstanders uit eigen land moet kijken op de sprint.

Vrijdag werden de eerste medailles verdeeld tijdens de Wereldbeker. Nederland toonde zich daarin wederom dominant in de teamsprint: zij pakten het goud voor Groot-Brittannië.

De wedstrijden in Londen zijn het hele weekend rechtstreeks te volgen bij Eurosport. Vandaag kun je vanaf 19.25 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player terecht voor live baanwielrennen.

Voorbeschouwing: Wereldbeker baan in Glasgow 2019

Volledig avondprogramma: flag-gb 18.30 – 21.25 uur / flag-nl 19.30 – 22.25 uur

  • Keirin – vrouwen (1e ronde, 2e ronde, finale)
  • Madison – mannen
  • Omnium – vrouwen
  • Scratch – vrouwen (kwalificatie en finale)
  • Sprint – mannen (kwalificatie, 1/16e finale – finale)

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst mannen
Deelnemerslijst vrouwen

Livetiming

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.