Volg hier de tweede rit in lijn van de Ronde van Zwitserland 2021

dinsdag 8 juni 2021 om 12:35
Volg hier de tweede rit in lijn van de Ronde van Zwitserland 2021

Na de ritzege van Mathieu van der Poel in Lachen, trekt het peloton vandaag in de tweede rit in lijn naar Pfaffnau. De aanwezige sprinters zullen vooral deze etappe hebben aangekruist in hun agenda, maar toch krijgen de renners weer een pittige finale voorgeschoteld. Volg hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

De rappe mannen zullen vooral deze etappe hebben aangekruist in hun agenda, maar ook hier is het allesbehalve zeker of het daadwerkelijk uitdraait op een spurt. Zonder de grote bergen kent deze rit toch bijna 2.500 hoogtemeters. Dat begint al snel vanuit de start in Lachen, al zijn daar geen bergpunten te verdienen.

De etappe trekt vanuit de start in Lachen in westelijke richting, onderlangs de Zugersee, ten oosten van de Baldeggersee en ten westen van de Hallwilersee richting Pfaffnau. Na een eerste klimmetje van 2,4 kilometer aan 6,5% passeren de renners na bijna 140 kilometer al eens de licht oplopende finish in Pfaffnau.

In de lokale ronde die volgt ligt op 25 kilometer van de meet nog een klim van 3,4 kilometer aan 6,1%. Dat is de laatste echte hindernis, al wordt het daarna nooit echt vlak tot de streep. De aankomst loopt dus licht omhoog. Iets voor de sterke sprinters dus! De start is om 12.50 uur, de finish tussen 17.05 en 17.35 uur.

De Ronde van Zwitserland is dagelijks te zien bij Eurosport en GCN. De uitzending (via de online kanalen) begint vandaag om 15.40 uur.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ronny Demortier 8 juni 2021 om 13:29

Beste,
Hoe komt het dat we nergens de ronde van Zwitserland kunnen volgen op TV ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.