Volg hier de vierde dag van het EK baanwielrennen 2019

zaterdag 19 oktober 2019 om 14:45
Volg hier de vierde dag van het EK baanwielrennen 2019

De voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn belooft een spectaculaire dag te worden. Zien we vandaag opnieuw enkele Nederlandse medailles en slaagt België er ook in om eremetaal te veroveren? Bespreek het hier op WielerFlits!

De keirin is traditioneel een van de meest prestigieuze onderdelen van de nobele baansport. Zowel de mannen als de vrouwen strijden vandaag om de Europese titel op dit spectaculaire nummer. Nederland heeft maar liefst vier kanshebsters: Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen, Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen zullen de oranje eer verdedigen. België heeft met Nicky Degrendele ook een serieuze medaillekandidaat in huis bij de vrouwen.

Bij de mannen en vrouwen staat ook de puntenkoers op het programma. Annelies Dom wil de Belgische eer hooghouden bij de vrouwen, om kampioene te worden zal ze onder meer moeten afrekenen met de sterke Nederlandse Amy Pieters. Bij de mannen neemt Gerben Thijssen het op tegen regerend wereldkampioen Jan-Willem van Schip.

Tot slot staat ook de individuele achtervolging voor mannen op het programma. Namens de lage landen verschijnt enkel Rune Herregodts in de baan. De medailles worden verdeeld in het avondprogramma. Dat is vanaf 19.00 uur live te volgen via NOS.nl en Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: EK Baanwielrennen Apeldoorn 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst

Volledig programma
Medaillespiegel

Livetiming

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.