Volg hier de vierde etappe in de OVO Energy Women’s Tour 2019

donderdag 13 juni 2019 om 11:15
Volg hier de vierde etappe in de OVO Energy Women’s Tour 2019

Daags na het tweede ritsucces en het uitvallen van Marianne Vos, vervolgt de OVO Energy Women’s Tour de weg. Een rit van bijna 160 kilometer staat op het programma. Het is een etappe voor de rensters met klimbenen! Volg hier het verloop van de koers op WielerFlits.

Zeer technische aankomsten in stadscentra heeft de Women’s Tour al genoeg gehad, maar een aankomst bergop kwam tijdens de eerste vijf edities niet voor in de plannen van de Women’s Tour. Dit jaar is dat veranderd. De vierde etappe valt grofweg te verdelen in twee delen. We beginnen met goed honderd kilometer door het land van Shakespeare om op te warmen, maar daarna zijn de heuvelspecialisten aan zet.

De Sun Rising Hill zal al in de kleren kruipen, maar de drie daaropvolgende beklimmingen van Burton Dassett Country Park maken het tot een etappe waarin serieuze verschillen gaan worden gemaakt. De helling naar de finish tevens niet al te breed, waardoor het van groot belang is om goed te positioneren als je met je goede benen wil strijden om etappewinst. De finish ligt na 158,9 kilometer op de top van de helling, waardoor dit een van de langste wedstrijden op de internationale vrouwenkalender is.

De rit begint om 11.30 uur Nederlands-Belgische tijd. De aankomst wordt verwacht tussen 15.30 en 16.15 uur. Er zijn geen live-beelden van de koers.

Links
Voorbeschouwing: OVO Energy Women’s Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter Women’s World Tour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.