Volg hier de vierde etappe van de Giro d’Italia Donne 2022

dinsdag 5 juli 2022 om 10:45
Volg hier de vierde etappe van de Giro d’Italia Donne 2022

Wie had gehoopt op meer heuvelwerk, komt op dag vijf bedrogen uit. Het aantal te overwinnen hoogtemeters zal vandaag misschien net boven de 250 uitkomen. Met andere woorden: het zou andermaal een dag voor de sprintsters moeten zijn. Volg het hier op WielerFlits!

De rensters koersen vandaag dus over behoorlijk vlakke wegen. En dat hebben we allemaal te danken aan de Povlakte. Niet het gebied waar de gemiddelde mens direct aan denkt bij Italië, maar onmiskenbaar een belangrijk onderdeel van het land. Vanuit Carpi, een stad waarvan het grote centrale plein met kasteel en kathedraal best een bezoekje waard is, trekt de meute de hele dag in een boog rondom Reggio Emilia.

Dat gebeurt op vlakke wegen met voornamelijk uitzicht op landbouwgronden. Als het waait, wordt het oppassen voor waaiers, maar anders is het geen al te gecompliceerde dag. De streep in de historische finishplaats ligt op de Viale Antonio Alegri, voor de universiteitsgebouwen. De laatste bocht ligt op slechts 200 meter van het einde. Zien we opnieuw een duel tussen wereldkampioene Elisa Balsamo en Marianne Vos?

Om 11.00 uur klinkt het officiële startschot, de finish is tussen 14.05 en 14.24 uur. Beelden van de rit zijn vanaf 12.45 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia Donne 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #GiroDonne)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.