Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Denemarken 2022

vrijdag 19 augustus 2022 om 13:30
Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Denemarken 2022

Gisteren boekte Olav Kooij zijn tweede overwinning van de week in de Ronde van Denemarken in een verraderlijke rit. De vierde etappe van vandaag, met start en finish in Skive, moet hem een stuk beter liggen zelfs. De etappe is 167,3 kilometer lang en niet al te zwaar. Scoort Kooij een hattrick? Volg het hier op WielerFlits.

Er liggen onderweg wel wat heuvels, maar deze moeten geen probleem vormen voor de renners. Op 22 kilometer van de streep passeert het peloton voor het eerst in Skive, dat zowel de start- als finishplaats is voor de vierde etappe. Vervolgens moeten er drie lokale rondjes afgelegd worden, met telkens een korte heuvel.

Deze is ongeveer twee kilometer lang, maar de percentages zijn niet stevig. Op een gegeven moment loopt het percentage wel op tot 5%, maar dit zijn slechts enkele honderden meters. Het gemiddelde percentage van de heuvel ligt rond de 2 à 3%. De finish in Skive is licht oplopend, wat voor een mooie sprint zou kunnen zorgen.

Om 13.45 uur klinkt het startschot en tussen 17.35 en 17.55 uur zal er gefinisht worden in Skive. Bij Eurosport 1, de online Eurosport Player en GCN+ kan je vanaf 15.30 uur live inschakelen voor de finale van deze vierde etappe.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Denemarken 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter #PNDKR22)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.