Volg hier de vierde etappe van de Tour Colombia 2020

vrijdag 14 februari 2020 om 15:40
Volg hier de vierde etappe van de Tour Colombia 2020

Juan Sebastián Molano boekte gisteren zijn tweede opeenvolgende ritzege door in Sogamoso de sprint te winnen van Edwin Ávila en Álvaro José Hodeg. Kan de renner van UAE Emirates vandaag een onvervalste hattrick scoren? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de pittige etappe naar Santa Rosa de Viterbo.

Voor de derde dag op rij verzorgt Paipa de start. Dat is overigens een mooi ezelsbruggetje voor het volgende feitje: alleen in de ritten die hier starten, is aan de finish de drie kilometer-regel van toepassing. Voor de oplettende kijker: de etappe is bijna exact gelijk als de rit van gisteren.

Tot en met de tussensprint in Duitama (na 156 kilometer) kennen de renners het parcours. Daarna gaat de weg naar het noordoosten in plaats van naar het zuidoosten. Gevolg: de Alto Malterias (derde categorie) komt erbij, met haar top op vier kilometer van het eind. De finishstraat in Santa Rosa de Viterbo loopt daarna ook nog eens omhoog.

De coureurs beginnen om 15.55 uur aan de etappe, terwijl de finish wordt verwacht rond de klok van 20.00 uur. De wedstrijd is niet te zien op tv in Nederland of België, maar ESPN zendt de wedstrijd wel live uit.

Links
Voorbeschouwing: Tour Colombia 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.