Volg hier de vierde etappe van de Tour Down Under 2020

vrijdag 24 januari 2020 om 01:15
Volg hier de vierde etappe van de Tour Down Under 2020

De eerste aankomst bergop in de Tour Down Under bleek het ideale moment voor Richie Porte om de leiderstrui te veroveren. De Australiër van Trek-Segafredo kan met vertrouwen toewerken naar de allesbeslissende etappe naar ‘zijn’ Willunga Hill, maar de concurrentie is zeker nog niet uitgeschakeld.

Zo doet Mitchelton-Scott nog altijd mee in de strijd om de eindzege, aangezien titelverdediger en tweevoudig winnaar Daryl Impey slechts zes seconden hoeft goed te maken op nieuwe leider Porte. “We zitten in een geweldige situatie en er komen nog kansen”, zo liet de Zuid-Afrikaan na de finish in Paracombe weten.

De Australische formatie heeft met Simon Yates (vierde op elf seconden van Porte, red.) nog een tweede troefkaart om uit te spelen. En let eveneens op Robert Power, George Bennett en Diego Ulissi, die wellicht ook nog kans maken op de eindzege. De vierde etappe van Norwood naar Murray Bridge is net geen 153 kilometer lang en zeker in het begin allesbehalve vlak.

De deelnemers trekken net als donderdag de heuvels van Adelaide in.  De route daalt vervolgens af naar Palmer, dit betekent ook meteen dat de vlakke wegen worden opgezocht richting Murray Bridge, al is de passage over de Murray – de langste rivier van Australië – zeker nog de moeite waard.

De laatste kilometers richting de finishstreep zijn zo goed als vlak, waardoor we een sprint om de overwinning mogen verwachten. De etappe begint om 01.30 uur Nederlands-Belgische tijd. De finish is tussen 04.48 en 05.08 uur. Het YouTube-kanaal Global Cycling Network zendt een livestream uit. In Australië is Seven Network de rechtenhouder van de beelden.

Links
Voorbeschouwing: Tour Down Under 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#TourDownUnder)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ruben7 24 januari 2020 om 01:52

De link van GCN is naar het verkeerde youtube kanaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.