Volg hier de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

zaterdag 15 augustus 2020 om 11:45
Volg hier de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2020

Primož Roglič en Jumbo-Visma beschikken vooralsnog over de meeste paardenkracht in het 72e Critérium du Dauphiné. Op weg naar de eindwinst is de bergrit over de Montée de Bisanne naar Megève vandaag de volgende horde. Bespreek hier het koersverloop!

Ruim een week voor de start van de Dauphiné was het parcours van de vierde etappe aangepast. Om veiligheidsredenen werd de Col de l’Épine geschrapt, nadat het wegdek in de afdaling beschadigd bleek. Maar ook zonder de ruim 950 meter hoge klim van eerste categorie blijven er genoeg hoogtemeters over in deze bergrit. Gestart wordt in Ugine, waarna de route naar de Col de Plan Bois en de Col de la Croix Fry leidt.

Vervolgens gaat de route over de Col des Aravis en de Côte d’Héry-sur-Ugine naar Albertville, dat onlosmakelijk met de Olympische Winterspelen van 1992 verbonden is. Dan wordt doorgereden naar Villard-sur-Doron en de Montée de Bisanne van buitencategorie. De eindbestemming ligt deze keer op de Montée de l’altiport, de luchthaven van Megève. Hier ligt de aankomst na een slotklim van 7,4 kilometer aan gemiddeld 4,7 procent.

Om 12.05 uur wordt het startsein gegeven en de finish wordt verwacht tussen 16.33 en 17.07 uur. Vanaf 15.05 uur is de etappe te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player. Sporza op één volgt om 16.00 uur. De NOS heeft vanaf die tijd ook een livestream met beelden uit Frankrijk.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (organisatie)
Liveticker (Tissot Timing)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.