Volg hier de bergrit naar Elmali in de Ronde van Turkije 2021

donderdag 15 april 2021 om 08:55
Volg hier de bergrit naar Elmali in de Ronde van Turkije 2021

Voor het eerst sinds 2016 zit de bergetappe naar Elmali in het parcours van de Ronde van Turkije. De vijftien kilometer lange klim is de scherprechter van de vijfde etappe. Bespreek hier het verloop van de koers op WielerFlits!

In aanloop naar de Elmali-klim staan ook al de nodige hoogtemeters op het programma. Vanuit Kemer, waar Mark Cavendish gisteren zijn derde etappezege op rij boekte, wordt gestart en gaat het peloton meteen het binnenland in. Na 32 kilometer bereiken de renners de top van een klim van derde categorie. Na een korte passage langs de kust gaat de weg meteen weer omhoog. Een klim van 18 kilometer, eentje van eerste categorie, zet de benen al goed op scherp.

Daarna volgt een plateau op ongeveer 1.100 meter, gevolgd door de slotklim naar Elmali met de top op 1.828 meter hoogte. Die slotklim wordt ook wel de Göğübeli genoemd. De laatste 11,5 kilometer lopen op aan een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 7 procent. In de laatste kilometer zitten er nog stroken in die oplopen tot 12 en 15 procent, dus het zwaartepunt zit hem zeker in het slot.

Om 09.10 uur Midden-Europese tijd (10.10 uur lokale tijd) wordt het startsein gegeven. De finish wordt tussen 13.20 en 13.50 uur verwacht. De etappe is vanaf 12.00 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Turkije 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Dit zijn de Nederlanders in de Ronde van Turkije
Dit zijn de Belgen in de Ronde van Turkije

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.