Volg hier de vijfde etappe van de Tour Down Under 2020

zaterdag 25 januari 2020 om 00:55
Volg hier de vijfde etappe van de Tour Down Under 2020

De Tour Down Under is aangekomen bij het slotweekend. Voordat de allesbepalende rit naar Willunga Hill aangesneden wordt wacht eerst nog een lastige dag naar Victor Harbor. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

De voorlaatste etappe van Glenelg naar Victor Harbor is normaal een (nieuwe) mogelijkheid voor de sprinters, zeker als je kijkt naar de eerdere winnaars in de aankomstplaats. Caleb Ewan, Elia Viviani, André Greipel… Ze wonnen allemaal al eens in het bescheiden havenplaatsje aan de Indische Oceaan. Maar toen was de finale nagenoeg vlak, dit keer ligt er nog een vervelende kuitenbijter te wachten. Zoals die keer in 2016, toen Simon Gerrans zegevierde.

In een etappe over glooiende wegen gaat het in gestrekte draf naar de kust van het schiereiland Fleurieu in Port Elliot, waar in het binnenland Kerby Hill ligt. Dit is een klim van 3,9 kilometer aan gemiddeld zes procent. Eenmaal op de top is het nog twintig kilometer naar de finish in Victor Harbor. In de finale is het opletten geplazen met een technische laatste kilometer met twee scherpe bochten. Een ideale etappe voor Daryl Impey om wat boni’s te pakken.

De etappe begint om 01.10 uur Nederlands-Belgische tijd. De finish wordt verwacht tussen 05.00 en 05.22 uur. Het YouTube-kanaal Global Cycling Network zendt een livestream uit. In Australië is Seven Network de rechtenhouder van de beelden.

Links
Voorbeschouwing: Tour Down Under 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#TourDownUnder)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.