Volg hier de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

donderdag 13 juni 2019 om 11:20
Volg hier de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2019

Na de overwinning van Wout van Aert in de tijdrit en de nieuwe gele trui voor Adam Yates, gaat het toch vooral over de afwezigheid van Chris Froome in de Dauphiné. De Brit stapte gisteren niet meer op nadat hij hard viel tijdens de verkenning; nu ligt hij op de intensive care. Toch raast het peloton voort, van Boën-sur-Lignon naar Voiron. Volg hier op WielerFlits het verloop van de koers.

Voordat morgen de klimmen beginnen, rijden de renners een relatief lange etappe van Boën-sur-Lignon naar Voiron. Al vroeg moet het peloton over de Côte de Saint-Galmier (3,8 km aan 3,5%), Côte de Saint-Symphorien-sur-Coise (1,5 km aan 5,3%), Côte de Givors (3 km aan 4,9%) en de Côte de Vienne (2,1 km aan 4,3%).

Toch mogen we een sprint verwachten in finishplaats Voiron, aangezien de renners in de laatste negentig kilometer geen gecategoriseerde hellingen meer tegenkomen. Op tien kilometer van de finish beginnen de renners aan een korte afdaling, waar snelheid kan worden gemaakt voor de laatste – licht oplopende – kilometers. Een ideale aankomst voor machtsspurters als Bennett, Sonny Colbrelli en Boason Hagen.

De etappe begint om 11.35 uur, waarna de finish is tussen 16.15 en 16.45 uur. Sporza schakelt om 15.30 uur in, direct na de finish van de Baloise Belgium Tour. Op Eurosport 1 begint de uitzending om 15.05 uur.

Links
Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker
Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)
Liveticker (PCS)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.