Volg hier de Waalse Pijl 2020

Volg hier de Waalse Pijl 2020

Maken een aantal mannen die de Tour kleurden ook het mooie weer in deze herfsteditie van de Waalse Pijl? In afwezigheid van wereldkampioen Julian Alaphilippe is Tadej Pogačar alvast een van de topfavorieten, samen met Tourrevelatie Marc Hirschi. Volg de Waalse Pijl via WielerFlits!

Startplaats Herve ligt zestig kilometer ten oosten van Hoei, wat betekent dat de renners een flinke omweg maken om de nodige hellingen mee te pakken. Vorig jaar trokken de renners nog vanuit Ans over de Côte de Tancrémont en de Côte des Forges, maar deze beklimmingen zitten nu niet in het parcours.

In de eerste honderd kilometer ligt slechts een helling (de Côte de Trasenster) , maar in de laatste 80 kilometer volgen de beklimmingen elkaar in een sneltreinvaart op. Vanaf het ‘Entrée du Circuit’ volgen de Côte d’Ereffe (2,1 km aan 5%) en de Côte du chemin des Gueuses (1,8 km aan 6,5%) en vervolgens enkele dalende kilometers naar Hoei.

Door het stadje gaat het linea recta naar de voet van de gevreesde Muur van Hoei (1,3 km aan 9,6%). Na een eerste passage aan de finish volgen nog twee lokale ronden, met de terugkerende beklimmingen van de Côte d’Ereffe, Côte du chemin des Gueuses en de Muur van Hoei. De lokale ronde is net iets meer dan dertig kilometer lang en lastig genoeg om op te koersen, maar de beslissing zal waarschijnlijk gewoon weer vallen als de renners na 200 kilometer voor de derde keer de Muur opdraaien.

Het startschot van deze Waalse Pijl wordt gegeven om 11.30 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 16.18 en 16.49 uur. De wedstrijd is ook dit jaar weer live te zien bij Sporza op Eén (vanaf 14.00 uur), bij de NOS op NPO1 en op Eurosport 2 (vanaf 15.00 uur).

Links
Voorbeschouwing

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Sporza)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.