Volg hier de Wereldbeker van Hoogerheide 2022

zondag 23 januari 2022 om 15:05
Volg hier de Wereldbeker van Hoogerheide 2022

Zonder titelverdediger, recordhouder en local favorite Mathieu van der Poel trekken de dames en heren crossers vandaag voor een laatste keer fel van leer in de Wereldbeker 2021-2022. Hoewel de klassementen al beslist zijn, geldt de klassieker op de veldritkalender al jaren als generale repetitie op het WK een week later. Volg het hier op WielerFlits!

De Wereldbeker in Hoogerheide komt vaak als een warm welkom voor de crossers. Het is een wedstrijd aan een hoge intensiteit, vanwege het snelle karakter van de omloop. Kenmerkend voor het rondje zijn de passages door het bos over de Brabantse Wal, de bekende U-bocht om de boom en de trappen. Er zitten de nodige bochten in de omloop, maar ook een aantal rechte stukken. De totale lengte herbergt ruim drie kilometer.

Op de spectaculaire omloop in Hoogerheide was het van 2015 tot en met 2018 vrijwel jaarlijks een tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Nu is het bij de mannen uitkijken naar een duel tussen Eli Iserbyt, de eindwinnaar van de Wereldbeker, Toon Aerts, Tom Pidcock, Lars van der Haar, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Verder zijn er nog een paar outsiders die, mits een goede dag, kunnen verrassen.

Als er niemand verstoppertje speelt met het oog op het WK, krijgen we in de vrouwenkoers een prachtig affiche voorgeschoteld. Lucinda Brand, die de voorbije twee edities van de cross in Hoogerheide wist te winnen, is als de regerende wereldkampioene de grote blikvanger. Komen ook in aanmerking voor de zege: Marianne Vos, Denise Betsema, Fem van Empel, Puck Pieterse, Blanka Kata Vas en Shirin van Anrooij. En wat kan Ceylin del Carmen Alvarado?

De vrouwen vertrekken om 13.40 uur en finishen rond 14.30 uur, de mannen worden om 15.05 uur het veld ingestuurd. De Wereldbeker in Hoogerheide is vandaag op drie zenders live te zien. Zowel op Eurosport, de NOS en Sporza kun je rond half twee inschakelen voor de vrouwencross en net voor drie uur voor de veldrit bij de mannen. Via de Eurosport Player en NOS.nl kun je ook live via internet kijken.

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Hoogerheide 2022

Website organisatie
Website Wereldbeker

Deelnemerslijsten

Liveticker (UCI)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.