Volg hier de Wereldbeker veldrijden van Nommay 2020

zondag 19 januari 2020 om 13:15
Volg hier de Wereldbeker veldrijden van Nommay 2020

Ter gelegenheid van de voorlaatste manche van de Wereldbeker houden we opnieuw halt in Frankrijk. En net als in 2018 doen we dat dit jaar in Nommay, een kleine gemeente in het arrondissement Montbéliard. Al wordt het een onthoofde editie, want zowel bij de mannen als bij de vrouwen ontbreken enkele toppers.

Zo zijn bij de vrouwen wereldkampioene Sanne Cant, Lucinda Brand en Europees kampioene Yara Kastelijn afwezig, terwijl Marianne Vos haar seizoen vroegtijdig heeft beëindigd vanwege een liesblessure. Bij de mannen geen wereldkampioen en veelvraat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tim Merlier.

Maar het belooft alsnog een spannende cross te worden, aangezien we bij de vrouwen uitkijken naar een duel tussen de dominerende Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst. Belgisch kampioen Toon Aerts hoopt in de mannenkoers zijn leidende positie in de Wereldbeker vast te houden, ten koste van Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt.

De vrouwen starten om 13.30 uur, de mannen om 15.00 uur. Zowel de dames- als de herenwedstrijd wordt in België gecoverd door Telenet Play Sports en Proximus. Op Sporza volgt in de late namiddag nog een samenvatting. In Nederland wordt deze manche van de Wereldbeker uitgezonden door NOS.nl en Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Nommay 2020

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.