Volg hier de Wereldbeker veldrijden Fayetteville 2021

woensdag 13 oktober 2021 om 19:25
Volg hier de Wereldbeker veldrijden Fayetteville 2021

De kop is eraf. Marianne Vos en Eli Iserbyt wonnen zondag de Slag bij Waterloo. Maandag vloog het veldritcircus vanuit Chicago door naar Fayetteville waar vandaag al de tweede manche van de Wereldbeker op de kalender staat. Meteen ook een eerste kennismaking met de locatie waar begin 2022 het WK verreden wordt. Bespreek hier op WielerFlits de vrouwen- en mannencross!

Deze wereldbekermanche – en binnen drie en een halve maand dus ook het WK – wordt verreden in het Centennial Park. Het park bevindt zich op een paar minuten van de binnenstad van Fayetteville. Het circuit heeft een totale lengte van 2,89 kilometer, waarvan 3 procent verhard en 97 procent gras. Kunstmatige hindernissen op het parcours zijn twee bruggen, een trappenpartij en een kasseisectie.

Voorts is er een helling van 250 meter met een gemiddelde stijgingsgraad van 7,4 % en een maximale stijgingsgraad van goed 15 %. Brook Watts startte begin 2018 met het ontwerpen van het parcours en haalde zijn inspiratie uit de vele Belgische & Nederlandse veldritten die hij de voorbije jaren bezocht. Zo ontwierp hij een trappenpartij met 38 tredes. Watts vertelde ons eerder dat hij zich vooral liet inspireren door Ruddervoorde en Valkenburg, en daar ‘een vleugje’ Namen aan toevoegde.

De vrouwencross begint om 19.30 uur, de mannen worden om 21.00 uur het veld ingestuurd. Zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd worden gecoverd door Telenet Play Sports en Proximus in België (allebei op open net vanaf 19u). De wedstrijden zijn ook live te volgen op Eurosport. Sporza zorgt later voor een uitgebreide samenvatting.

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Veldrijden Fayetteville 2021

Website organisatie
Website Wereldbeker
Twitteraccount Wereldbeker

Deelnemers mannen & vrouwen

Liveticker (UCI)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.