Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Besançon 2021

zondag 28 november 2021 om 13:25
Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Besançon 2021

Zondag wordt voor het eerst een Wereldbeker veldrijden in het Franse Besançon verreden. Eigenlijk zou dat vorig jaar al gebeuren, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Bij de vrouwen verdedigt Lucinda Brand haar leidende positie in de World Cup, en bij de mannen is Eli Iserbyt de soevereine koploper. Weten zij ook in Besançon de overwinning te boeken? Volg het hier op WielerFlits.

De omloop in Besançon is uitgetekend onder het toeziend oog van Francis Mourey en kan als een typisch Frans weideparcours beschouwd worden. Inclusief een paar hellinkjes, een brug en een trappenpartij. Bij regenval – er is zelfs kans op lichte sneeuwval – kan het een zware cross worden. Het parcours heeft een totale lengte van 3.350 meter, wat best lang is.

De wedstrijd voor elite-vrouwen en beloftes begint om 13.40 uur. De finish zal tussen 14.25 en 14.35 uur zijn. Bij de mannen klinkt het startschot om 15.05 uur. De winnaar zal ongeveer een uur later over de aankomst komen.

Vanaf 13.30 uur kan je de vrouwen- en de mannenwedstrijd in Besançon live zien bij Telenet Play Sports, Proximus en Eurosport 1. Sporza en de NOS brengen de veldrit in ieder geval in samenvatting. De NOS zal tijdens haar sportuitzending van 13.10 uur op NPO1 ook tijd inruimen voor de cross.

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Besançon 2021 (WielerFlits)

Website lokale organisator
Website Wereldbeker

Deelnemers vrouwen
Deelnemers mannen

Liveticker (Twitter UCI Cyclocross)
Liveticker (Twitter #CXWorldCup)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Arie den Blanken 28 november 2021 om 14:10

Mooie omloop. Kunnen ze bij Eurosport die Traksel en van Paasen weg laten en alles laten doen door Jeroen Van Belleghem en Thijs van Amerongen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.